röntgen

Digital röntgen

Under många år har vi arbetat med intraoral digital röntgenteknik. Vi kan direkt få fram röntgenbilderna på dataskärmen och ställa noggrannare diagnoser. Med jämna mellanrum tar vi en så kallad panoramabild som avbildar dina rötter och rotspetsar samt omkringliggande vävnader för att ge besked om eventuella kroniska infektioner.

Vi har dessutom installerat en avancerad digital röntgen, en CBCT. Den rekonstruerar en volym i 3D av det önskade området. Den hjälper oss att bedöma tillgången av käkben vid planering av implantat, hitta orsaken till problem med rotfyllningar, i samråd med öron-näsa- halsspecialister göra undersökningar av bihålor, undersöka slitage och besvär från käkleder, samt att exakt kunna se hur rötterna ser ut inför att man skall ta bort en tand med spretiga rötter. Vi tar emot remisser och har ingen väntetid. Patienter är dessutom själva välkomna att höra av sig direkt till oss på Kullavikskliniken för hjälp med diagnostik.

Panorama

Vi har relativt nyligen installerat en ny panoramaröntgen. Den avbildar hela munhålan i en enda bild och visar bl.a. dina rotspetsar samt omkringliggande vävnader för att ge besked om eventuella infektioner.

Du kan ha en infektion i det tysta under lång tid utan att veta om det. Den påverkar dock ditt immunförsvar hela tiden så länge den finns kvar och leder alltså till ohälsa.

Med samma maskin kan vi även ta CBCT (3D) som hjälper oss att bedöma tillgången av käkben vid planering av implantat, hitta orsaken till problem med rotfyllningar, göra undersökningar av bihålor, undersöka slitage och besvär från käkleder, samt att exakt kunna se hur rötterna ser ut.

Boka din tid smidigt och enkelt online!

Boka online

Nu kan du boka akuttid, boka eller ändra tid för undersökning och till tandhygienist, eller boka en undersökning som ny patient hos oss, direkt via vår hemsida.

Du kan inte boka om övriga behandlingar eller avboka din tid. Kontakta oss isåfall per telefon eller mail.