Estetisk tandvård

Estetisk tandvård

Med förkärlek för detaljer blir alla behandlingar estetiska, men för dig som vill ha ett vackrare leende erbjuder vi många alternativ. På Kullavikskliniken finns lång erfarenhet av estetisk tandvård alltid med dig som patient i centrum. Du är alltid välkommen att diskutera individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just ditt leende.

Missfärgade tänder

För att rätta till missfärgade tänder finns det idag säkra och enkla blekningsmetoder, som ger ett mycket bra resultat.

Glest eller avvikande form

Att forma om tänder som står glest eller har en avvikande form kan enkelt, utan att någon åverkan på tanden, göras med composite, ett slags plastmaterial som ”limmas” direkt på tanden. Detta kan vara en permanent lösning, eller bara för att se hur en fortsatt behandling med porslinsterapi skulle kunna se ut.

Snedställda tänder eller mindre skadad tand

Man kan med hjälp av skalfasader rätta till snedställda framtänder till det utseende man önskar eller använda sig av en nästan osynlig tandställning.

Mer skadad tand eller tandlucka

Om större delar av en tand har förlorats, kan vi ersätta den med en ny porslinskrona eller sluta en tandlucka med en bro om hela tanden är borta.

Nerslitna tänder/huvudvärk

Tandgnissling kan ge stora skador på tänder och då estetiskt framförallt på framtänderna, men också orsaka huvudvärk och spänningar i axlar och nacke etc. En bettskena att använda nattetid framställs individuellt för att stoppa fortsatt slitage och eventuella symptom.
Estetisk tandvård

Boka din tid smidigt och enkelt online!

Boka online

Nu kan du boka akuttid, boka eller ändra tid för undersökning och till tandhygienist, eller boka en undersökning som ny patient hos oss, direkt via vår hemsida.

Du kan inte boka om övriga behandlingar eller avboka din tid. Kontakta oss isåfall per telefon eller mail.