Implantat

Tandimplantat

Implantat som ersättning för en tand ger dig ökad livskvalitet. Behandlingen ger en permanent och tillförlitlig lösning. Oavsett om du förlorat en, flera eller alla tänder och om det skett nyligen eller för flera år sedan kan tandimplantat ge dig nya fasta tänder.

Vi på Kullavikskliniken utför all behandling från operationen av fixturer (skruvar) till att du får dina tänder på plats och kan känna dig trygg med fasta tänder igen.

Inför behandling med implantat är planeringen viktig och en omfattande klinisk och röntgenologisk undersökning görs för att kunna bedöma förutsättningarna för en lyckad behandling.

Det är viktigt att käkben och eventuellt andra tänder är hela och fria från infektion innan implantatbehandlingen startar. Om någon annan behandling behöver utföras först kan det innebära att man avvaktar med implantatbehandlingen för att invänta läkning.

Våra duktiga och engagerade tandhygienister är specialiserade inom området och kan ge dig goda råd om hur du skall sköta dina nya fast förankrade tänder efter behandlingen. Det är mycket viktigt att hålla rent kring implantaten, då man annars kan drabbas av inflammationer som i sin tur kan leda till att man faktiskt förlorar sitt implantat.

Boka din tid smidigt och enkelt online!

Boka online

Nu kan du boka akuttid, boka eller ändra tid för undersökning och till tandhygienist, eller boka en undersökning som ny patient hos oss, direkt via vår hemsida.

Du kan inte boka om övriga behandlingar eller avboka din tid. Kontakta oss isåfall per telefon eller mail.